Når det blæser, er strømmen billigere og mere grøn

Udarbejdet af Sustain Daily – i samarbejde med Ørsted

Når vinden suser, snurrer vindmøllerne derudaf. Kraftværkerne skruer ned og lader i stedet den klimavenlige el strømme igennem elnettet ud til alle de danske hjem.

Når der er meget grøn strøm i vores elnet, bliver elpriserne presset i bund til glæde for vores kunder, og nogle gange kan du endda være heldig, at prisen pr. kilowatt-time er under 0 kr.

Vil du gøre noget godt for klimaet og også spare lidt?

Så er det ren win wind 😊 at bruge strøm, når det blæser, fordi her er strømmen oftest grønnere og priserne lavere.

Se filmen her, hvor Esben fortæller, hvordan du let kan lægge dit forbrug om, så du bruger strømmen, når den ofte er grøn og prisen lav.

Pssst… Ingen elselskaber kan selvfølgelig love, at strømmen i din stikkontakt er 100 % grøn, da al strøm både grøn og mindre grøn blandes sammen i elnettet, inden det når hjem til dig.

Tilbage i januar 2019 opdagede Esben noget sjovt. Nogle af vores kunder skulle have penge tilbage for den strøm, de havde brugt. De havde nemlig brugt strømmen netop der, hvor kilowatt-timeprisen var negativ. De skulle dog stadig betale skatter og afgifter, så der kom ikke en check ind ad døren, men en lavere elregning. Det er da heller ikke så tosset? 😉

Så drømmer du om at få en lavere elregning og gøre noget godt for klimaet, så kan du planlægge at sætte opvaskemaskinen i gang lige netop der, hvor prisen er lavest og oftest også grønnest. Du kan bruge vores app Mit Ørsted til at se, hvornår prisen er lav i de næste 24 timer. Og så skal du have en fjernaflæst måler og den aftale, som hedder Basis el variabel, så du betaler time for time.

Til de dage, hvor der ikke er så meget susen i trætoppene, kan du læne dig trygt tilbage. Dit elforbrug er nemlig dækket af grønne garantier, som sikrer, at der produceres nok strøm fra Ørsteds egne havvindmøller til at dække dit årlige elforbrug.