Tast din måleraflæsning

Skal jeg aflæse min måler?

El

Formentlig ikke. Men det kommer an på din elmåler.

Har du en digital fjernaflæst elmåler – som de fleste af vores kunder efterhånden har – er det dejlig enkelt. Dit netselskab får nemlig helt automatisk din aflæsning. Og du skal derfor ikke gøre noget. Ved udgangen af 2020 har alle husstande i Danmark fjernaflæste elmålere.

Skal du aflæse din elmåler, får du besked fra dit netselskab. Er du i tvivl, om du skal aflæse? Så kontakt dit netselskab.

Gas

Ja. Det skal du. Er du i tvivl, eller har du spørgsmål til, hvordan du aflæser din gasmåler? Så kontakt dit lokale distributionsselskab. Det vil i de fleste af vores kunders tilfælde være: Evida (det tidligere Dansk Gas Distribution).

Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt at aflæse min måler til tiden?

Bare rolig. Det kan ske for selv den bedste. Men skynd dig at kontakte dit netselskab eller distributionsselskab. Det kan nemlig altid betale sig at give en korrekt måleraflæsning, så dit forventede forbrug og dine regninger matcher det, du bruger.

Giver du ikke din måleraflæsning, vil dit forbrug blive skønnet ud fra den sidste dag i aflæsningsmåneden. Og det koster desværre et gebyr. Dine regninger vil også blive mindre præcise, og du risikerer at betale for meget. Og det vil jo være ærgerligt.

Skal jeg aflæse min måler, når jeg flytter?

Det kommer igen an på din måler. Har du en digital fjernaflæst elmåler, skal du ikke længere aflæse. Har du derimod en ældre el- eller gasmåler, skal du aflæse din måler så tæt på flyttedatoen som muligt, og give den til os.

Vigtigt! Du skal altid melde din flytning til os, uanset hvilken måler du har. Du hæfter nemlig for forbruget på din gamle adresse, indtil vi har fået besked om, at du er flyttet ud.

Dyk ned i dit forbrug

Har du en digital fjernaflæst elmåler, kan du se dit forbrug helt ned på timeniveau i Mit Ørsted her på ørsted.dk eller i vores app.