Hvorfor har mit forbrug ændret sig?

Det kan der være flere gode grunde til. Vi har listet de seks mest almindelige her. Og hvis ikke du kan finde en god forklaring her, kan du trække en livlinje i bunden af siden.

Så er det faktisk ikke så overraskende, at din regning ændrer sig. Måske er dit nye hjem større; måske er det mindre. Eller måske er du flyttet sammen med din kæreste. Alt sammen noget, der påvirker hvor meget el og gas, du bruger.

Dine første regninger afspejler den tidligere beboers forbrug
Vi fastsætter det beløb, du skal betale, ud fra det forbrug, den tidligere beboer havde. Og han eller hun kan have haft et helt andet forbrug end dig. Måske var de flere. Eller mere hjemme, end du er.

Viser det sig, at du har et helt andet forbrug, så ring til os på 72 10 31 18. Så tilpasser vi selvfølgelig dine regninger.

Og husk: I sidste ende betaler du naturligvis kun for det, du rent faktisk bruger. Så har du betalt for meget på din forrige regning, trækker vi det beløb fra din kommende regning.

Begge dele vil formentlig påvirke jeres elforbrug og dermed regning. Det gælder fx, hvis du går på barsel eller pension. Så er du mere hjemme, og måske ser du derfor mere fjernsyn, laver oftere mad eller vasker mere end før.

Hent vores app Mit Ørsted. Her kan du netop følge dit forbrug helt ned på hver enkelt time. Så kan du let se, hvad der sker, hvis du ser lidt mere fjernsyn, end du plejer.

Håndværkere, store maskiner og ombygning kræver ofte meget strøm. Ret meget faktisk. Men når byggestøvet har lagt sig, falder forbruget igen.

Får I stadig høje regninger, selvom håndværkerne er forduftet? Så ring til os på 72 10 31 18. Så får vi en snak om, vi kan sætte dit såkaldte forventede årsforbrug ned til et mere realistisk niveau.

Det kan ofte få dit elforbrug til at stige, men giver stadig besparelser på andre områder. Heldigvis.

Har du fået installeret brændeovn, pillefyr eller udskiftet dit gamle gasfyr med et nyt, er der stor sandsynlighed for, at du bruger mindre gas end tidligere.

Og husk, at fx en el-radiator eller affugter sluger strøm. Så har du brugt det i en kortere periode, kan det have betydning for dit samlede elforbrug på et år.

Hent vores app Mit Ørsted. Her kan du netop følge dit forbrug helt ned på hver enkelt time. Så kan du let se, om det er affugteren, der har fået dit forbrug til at gløde.

Skifter du et gammel køleskab til et nyt med energiklasse A+++, vil du formentlig kunne se det på elregningen. Hvis du har du fået efterisoleret eller er skiftet til lavenergivinduer, vil du formentlig få en lavere gasregning.

Vi hilser fra klimaet og siger tak.

Vi bruger mere strøm i de mørke måneder, hvor vi opholder os mere indenfor. Så bliver der tændt for lys, skærme og andet hygge. Om sommeren er vi meget mere udenfor. Og dér er der som bekendt ikke så mange stikkontakter. Derfor er din elregning typisk højere om vinteren end om sommeren.

Har du gas? Så er dit forventede årsforbrug delt op i 4 lige store dele, som du betaler hvert kvartal.

Ingen god forklaring?

Fortvivl ikke. Ring i stedet på 72 10 31 18. Så kan vi forhåbentlig finde årsagen sammen.

Dame åbner køleskab, mens far og søn leger på gulvet

Tag temperaturen på dit strømforbrug