Kan jeg få tilskud til ny varmepumpe?

Ja, det kan du godt. Se her, hvor meget du kan forvente at få i tilskud, hvis du skal have en ny varmepumpe. 

Når gode råd er gratis. Vi har samlet lidt gode råd, du kan overveje, inden du køber og installerer din nye varmepumpe:

Hvor placerer jeg min luft-til-luft-varmepumpe?

Den del, som skal sidde indenfor, skal være centralt placeret på en væg i huset, så varmen kan fordele sig bedst muligt. Varmepumpen kan godt støje lidt. Så undgå at sætte den op lige ved terrassen eller soveværelsesvinduet. Og gå efter en støjsvag model.

En varmepumpes støjniveau måles på DeciBel (dB)-skalaen. Den indvendige del på en ny og energieffektiv luft-til-luft-varmepumpe ligger fra cirka 24 dB med blæseren på laveste hastighed. Støjgrænsen i boligområder er fastsat til 35 dB(A) ved skellet. Overskrides den grænse, kan kommunen kræve, at du flytter varmepumpen.

En stille dagligstue20-30 dB
Samtale i normalt toneleje60 dB
Køleskab40 dB
Trafikstøj på en travl gade65 dB
Lastbilmotor85-90 dB
Boremaskine og lignende110 dB
Fly på en landingsbane140 dB

Fryser en luft-til-luft-varmepumpe til om vinteren?

Hvis temperaturen er lav, kan der dannes is på ventilatoren. Når udeluften trækkes forbi varmepumpen, afkøles den meget. Men godkendte luft-til-luft-varmepumper er selvafrimende. Typisk stopper de 5 minutter hver time for at afrime.

Kan jeg få en luft-til-luft-varmepumpe i mit sommerhus?

Ja, men den varmer kun sommerhuset op. Ikke brugsvandet. Godkendte varmepumper har en 8°C eller 10°C funktion, som holder huset på denne temperatur hele vinteren, når du ikke bruger det. Du kan også få en mobil fjernstyring til varmepumpen, så du kan justere varmen på vej til sommerhuset.