Tilskud til varmepumpe?

Vil du skifte din nuværende opvarmningsform, eksempelvis elvarme, til en luft-til-luft-varmepumpe, kan du se her, hvor meget du kan forvente at få i tilskud

Hvor placerer jeg min luft-til-luft-varmepumpe?

Den del, som skal sidde indenfor, skal være centralt placeret på en væg i huset, så varmen kan fordele sig bedst muligt ud i boligen. 

Du skal ikke placere varmepumpen lige ved terrassen eller soveværelsesvinduet, fordi den støjer lidt. Det anbefales at vælge en støjsvag model. 

En varmepumpes støjniveau måles på DeciBel (dB)-skalaen. Den indvendige del på en ny og energieffektiv luft-til-luft-varmepumpe ligger fra cirka 24 dB med blæseren på laveste hastighed. Støjgrænsen i boligområder er fastsat til 35 dB(A) ved skellet. Hvis den grænse overskrides, kan kommunen kræve, at du flytter varmepumpen.

Støjniveau til sammenligning

En stille dagligstue20-30 dB
Samtale i normalt toneleje60 dB
Køleskab40 dB
Trafikstøj på en travl gade65 dB
Lastbilmotor85-90 dB
Boremaskine og lignende110 dB
Fly på en landingsbane140 dB

Fryser luft-til-luft-varmepumpe til om vinteren?

Hvis temperaturen er lav, kan der dannes is på ventilatoren. Når udeluften trækkes forbi varmepumpen, afkøles den meget. Men godkendte luft-til-luft-varmepumper er selvafrimende. Typisk stopper de 5 minutter hver time for at afrime.

Kan jeg få en luft-til-luft-varmepumpe i mit sommerhus?

En luft-til-luft-varmepumpe er en udmærket løsning til et fritids- eller sommerhus, men den opvarmer kun boligen – ikke brugsvandet. Godkendte varmepumper har en 8°C eller 10°C funktion, som holder huset på denne temperatur hele vinteren, når du ikke bruger huset. Du kan også få en mobil fjernstyring til varmepumpen, så du kan justere varmen på vej til sommerhuset.