Vil du også være lidt grønnere?

Når du er kunde hos Ørsted, bliver dit årlige elforbrug dækket af strøm fra vores egne danske havvindmøller. Men der er også andre ting, vi kan gøre for at passe endnu bedre på naturen.

Her er 9 forslag, som du kan prøve derhjemme.

 1. Find produkter, der ikke indeholder plastik. Køb f.eks. vatpinde med træpind, mælk uden plastikskruelåg samt frugt og grønt i løsvægt, frem for plastikemballage.

 2. Tag din egen termokop med, når du køber kaffe hos din lokale kaffebar eller drikker kaffe på dit arbejde. 

 3. Rødt kød er en af de råvarer, som belaster vores klima meget. Overvej alternativer som kylling, fisk, plantefars eller andre vegetarprodukter. 

 4. Benyt flydende vaskepulver frem for pulver – så undgår du, at skrubningen fra pulveret, udleder mikroplast fra dit tøj og bliver skyllet ud i havet. 

 5. Genbrug dine bæreposer, når du skal ned og handle. På den måde skåner du både miljøet og sparer penge. 

 6. Tænk over dine bilture. Det er vurderet, at over 60 % af den mikroplast, der havner i vores vandsystem kommer fra bildæk. (Så tag cyklen eller det offentlige i stedet.) 

 7. Undgå stanniol, plastik poser og husholdningsfilm når du pakker madpakker. Pak i stedet madpakkerne ind i en madkasse, glas eller en plastikbøtte. 

 8. Sortér dit affald – på den måde kan affaldet blive genbrugt, og der sker ikke unødvendig ressourcespild. 

 9. Overvej dine tøjkøb. Der bliver brugt næsten 1.500 liter vand til at producere en t-shirt af bomuld. Det kan derfor være en god idé at gå i genbrugsbutikker eller købe tøj, som er fremstillet af bambus eller økologisk bomuld. 

Vil I virkelig ha', at jeg skal gøre alt det?

Nej, det er selvfølgelig ikke så realistisk, at du skal følge punkterne fra 1 til 9.

Listen her er ment som inspiration: Nogle punkter kan du gøre en gang i mellem, andre kommer du til at gøre sjældent, men hvis vi nu alle sammen gør bare lidt, så er vi på vej.

  Køb el online

  Bestil strøm på nettet. Det er nemmere, end du tror.