Vores havvindmøller

Hver dag svinger vingerne på vores havvindmøller for at skabe et Danmark, der udelukkende kører på grøn energi.

Et sving kan gi’ strøm nok til

windmill wings windmill base windmill water
plug cord-plug
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  windmill wings windmill base
  windmill water

  Vindstrøm

  Dit årlige elforbrug er dækket af vindstrøm, når du er kunde hos os.

  CO2 reduktion

  Vi har stået for 53 % af Danmarks årlige CO2-reduktion fra 2006-2016.

  Vil du have en god elaftale?

  Udforsk historien

  Få svar på dine spørgsmål

  Vi er inspirerede af H.C. Ørsteds nysgerrighed, dedikation og interesse for naturen. Han opdagede elektromagnetismen, som i dag danner grundlag for moderne elproduktion. Derfor har vi valgt Ørsted. Samtidig understreger vi med vores valg af navn, at vi er en virksomhed med stærke danske rødder.

  I Danmark er vi i fuld gang med at udfase brugen af kul på vores kraftværker til fordel for bæredygtig biomasse. Og i 2023 vil vi være helt kulfri. Vi dækker også allerede alle vores privatkunders årlige strømforbrug med strøm fra vores egne danske havvindmøller.

  I verden har vi opsat hver 4. havvindmølle, og vi har fået prisen på vedvarende energi ned, så den kan konkurrere med andre teknologier. Vi håber, det kan skubbe til producenter i andre lande, så det kan få en stor og positiv betydning for verden.

  Der er ingen selskaber, som kan give dig fuldstændig grøn strøm i stikkontakten. Al strøm – både grøn og mindre grøn – bliver nemlig blandet sammen i elnettet, inden det kommer hjem til dig. Til gengæld kan vi give dig, der er privatkunde, grønne garantier, som sikrer, at der produceres nok strøm fra vores egne havvindmøller til at dække dit årlige elforbrug.

  Ja, det kan du sagtens. Selv om vi ikke længere producerer naturgas, køber vi stadig naturgas, og sælger det videre til dig.