Udforsk vores historie

2025 – Strøm fra havmøller dækker 30 millioner menneskers forbrug

I 2025 vil de havvindmøller, vi har bygget, producere vindstrøm til 30 millioner mennesker. Det betyder, at vi på under 10 år mere end tredobler produktionen af vindstrøm fra vores havvindmøller til gavn for fremtidige generationer.

  2017 – Vi bliver til Ørsted

  Den 6. november 2017 bliver vi til Ørsted. Vi er nemlig blevet for grønne til vores tidligere navn. Vores navn, DONG, som oprindeligt stod for Dansk Olie og NaturGas, afspejler ikke længere, hvem vi er. I dag arbejder vi på at skabe et Danmark og en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

   2017 – Vi udfaser kul og siger farvel til vores olie- og gasproduktion

   Først på året beslutter vi, at vores kraftværker skal være helt kulfri i 2023, og senere sælger vi hele vores olie- og gasproduktion. Udfasningen af kul er en af grundene til, at vi står bag mere end halvdelen af Danmarks samlede CO2-reduktion fra 2006-2016, og at vi i 2023 vil have reduceret vores CO2-udledning med 96 % sammenlignet med 2006.

    2016 – Havvind vinder over olie og gas

    Vi er det energiselskab i Europa, som er kommet længst i omstillingen til vedvarende energi, og i 2016 viser det sig i regnskabet. For første gang er vores indtjening på havvind større end på olie og gas.

     Familiehygge

     2016 – Grøn energi er en god investering

     Vi bliver børsnoteret, og både små og store investorer viser stor interesse i at investere i den grønne omstilling. Børsnoteringen gør, at ejerkredsen udvides. Danskerne ejer dog stadig over halvdelen af DONG Energy gennem den danske stat.

      2008 – Nye grønne ambitioner

      Vi annoncerer, at vi vil omstille vores virksomhed fra sort til grøn energi. I årene efter investerer vi massivt i havvindmølleparker både herhjemme og i udlandet.

       1991 – DONG Energy bygger verdens første havmøllepark

       Verdens første havmøllepark består af 11 møller ud for Vindeby ved Lolland og dækker på det tidspunkt knap 2.200 husstandes årlige forbrug. Til sammenligning vil vores kommende havmøllepark ved Englands østkyst levere grøn energi til ca. 1 million husstande og dermed blive verdens største havmøllepark.

        1973 – Oliekrisen rammer Danmark

        Landet er hårdt ramt af oliekrisen. Danmark ønsker derfor at blive mindre afhængige af olie fra Mellemøsten og at få mere gavn af olie og naturgas i Nordsøen. Den danske stat danner DONG A/S, som skal bringe gas og olie fra Nordsøen og dermed sikre Danmarks energiuafhængighed.